HTML

Csatlakozz a TKM-hez!

Hallgatóként felháborít, hogy a HÖK vezetése a Jobbik előszobájává vált, hogy undorító listákat készítettek a diákokról és feljelentették az oktatókat? Úgy érzed, ők nem téged képviselnek?

HÖK-ös vagy, és nem értesz egyet a felsőbb döntésekkel? Eleged van abból, hogy ellenvéleményeddel egyedül maradsz, vagy meg sem hallgatnak?

Az HÖK-elnök választással minden megváltozhat! Csatlakozz te is a paradigmaváltó Thomas Kuhn Mozgalomhoz! Ha valódi érdekképviseletet, függetlenséget és transzparenciát szeretnél látni a HÖK-ben, ne várj arra, hogy mások majd megcsinálják helyetted! Írj nekünk a thomas.kuhn.mozgalom@gmail.com címre, hogy együtt dolgozhassunk a változásért és a Bölcsészkar hallgatóiért!

TKM@FB

Friss topikok

Címkék

Összegyűjtöttünk 650 aláírást egy hét alatt, közben megírtuk közösen a programunkat, eddig 9 intézeti képviseleti ülésen mutatkoztunk be. Mi jöhet még? Rájöttünk hamar: hallgatói fórum kell!

Az a helyzet, hogy az aláírások begyűjtésén kívül alig van kapcsolat az elnökségért induló csapatok és a hallgatók között. Az Intézeti Képviseletek üléseire többnyire meghívnak, ahol bemutatkozunk, sehány vagy rengeteg kérdésre válaszolunk, de határozottan úgy gondoljuk, hogy nem csupán a már megválasztott képviselőknek tartozunk el- és beszámolással a programunkról, elveinkről, terveinkről. Ezért ezen a héten csütörtökön 16 órakor az ELTE BTK kampuszán hallgatói fórumot tartunk. Itt bárki kérdezhet, javasolhat, kérhet, követelhet.

Az elnökválasztó Küldöttgyűlés előreláthatólag jövő hétfőn, november 18-án lesz. Ez az esemény is nyilvános: javasoljuk, jöjjön el mindenki, akit érdekel, de a Választási Bizottság már jelezte, hogy a előfordulhat, hogy a hozzászólásokat korlátozni fogják az időkorlát okán. Nem igazán értettük ezt, hiszen kétévente vannak választások a karon, egyszer igazán belefér egy hosszabb ülés a szorgalmi időszak közepén, elvégre elég sok időre dől el a kari Hallgatói Önkormányzat sorsa, nem kéne sajnálni az időt. Javasoltuk is, hogy igyekezzenek minél hosszabb időt biztosítani a Küldöttgyűlésre. Azért szervezzük a csütörtöki fórumot, hogy minden kérdésre jusson idő. Gyertek, kérdezzetek!

Vakarjátok ti is a fejeteket, hogy mi értelme van ennek az eseménynek, ha csak a Thomas Kuhn Mozgalom elnökségért induló csapata mutatkozik be, a másik csapat, Sujtó Attiláék nem? Mi sem így terveztük. Be szeretnénk mutatkozni minél szélesebb plénum előtt, de úgy gondoltuk, hogy úgy van ennek értelme, ha mind a két elnökségért induló csapat jelen van. Meg is kerestük a Választási Bizottságot és Sujtó Attiláékat. No, kitaláljátok, mi volt a válasz? Választási bizottság: “nem látjuk értelmét egy ilyen eseménynek”. Sujtó Attila és csapata: “ilyen formában nem látjuk létjogosultságát”. Sajnáljuk. Azért továbbra is reménykedünk, hátha eljönnek: az a véleményünk, hogy van értelme a vélemények ütköztetésének: a vitából, jó esetben, mindenki tanul.

A Thomas Kuhn Mozgalomban azért dolgozunk, hogy kinyissuk a HÖK-öt a hallgatók felé. Hogy részt vehessen a HÖK munkájában mindenki, aki erre komoly késztetést érez. Hogy ne befolyásolhassák a HÖK-öt önös vagy külső érdekek. Hogy megteremtsük a valódi érdekképviseletet és a teljes transzparenciát. Gyertek, javasoljatok, kérdezzetek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thomaskuhn.blog.hu/api/trackback/id/tr835628580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása