HTML

Csatlakozz a TKM-hez!

Hallgatóként felháborít, hogy a HÖK vezetése a Jobbik előszobájává vált, hogy undorító listákat készítettek a diákokról és feljelentették az oktatókat? Úgy érzed, ők nem téged képviselnek?

HÖK-ös vagy, és nem értesz egyet a felsőbb döntésekkel? Eleged van abból, hogy ellenvéleményeddel egyedül maradsz, vagy meg sem hallgatnak?

Az HÖK-elnök választással minden megváltozhat! Csatlakozz te is a paradigmaváltó Thomas Kuhn Mozgalomhoz! Ha valódi érdekképviseletet, függetlenséget és transzparenciát szeretnél látni a HÖK-ben, ne várj arra, hogy mások majd megcsinálják helyetted! Írj nekünk a thomas.kuhn.mozgalom@gmail.com címre, hogy együtt dolgozhassunk a változásért és a Bölcsészkar hallgatóiért!

TKM@FB

Friss topikok

Címkék

Az idei MA-s képviselői választásokon e hét végéig szavazhattok az ELTE BTK épületeiben található urnáknál. Teczár Szilárd jelöltünk programját itt olvashatjátok.

Teczár Szilárd (Thomas Kuhn Mozgalom)

Művészetelméleti és médiakutatási Intézet

Tisztelt hallgatótársaim!

Teczár Szilárd vagyok, kommunikáció és médiatudomány mesterszakos hallgató, a Hallgatói Hálózat és a Thomas Kuhn Mozgalom tagja. Írásaim jelenleg a Magyar Narancs hetilapban jelennek meg.

Diákként gyakran szembesülök azzal, hogy bár a Felsőoktatási törvény betűje szerint minden hallgató a Hallgatói Önkormányzat tagja, és az egyetemi demokrácia formális feltételei adottak, a gyakorlatban mégis fejünk fölött, megkérdezésünk nélkül születnek a legfontosabb döntések. Ezek között vannak olyan látszólag távoli folyamatok, mint a HÖOK és a kormány megállapodása vagy az egyetem költségvetésének tervezése, de vannak olyan, mindannyiunkat közvetlenül érintő ügyek is, mint a Neptun bevezetése vagy egyes oktatók elbocsátása.

Elfogadhatatlannak tartom, ha egy HÖK-képviselő a választásra mozgósítással és egyes közéleti programok reklámozásával tudja le a hallgatókkal való kommunikációt. Ezért képviselői munkámat szeretném oly módon végezni, hogy minden testületi ülés előtt (legyen az tanszéki, intézeti vagy kari szintű) kikérem véleményeteket, az egyes döntésekről pedig folyamatosan tájékoztatlat benneteket. Szeretnék élő kapcsolatot kialakítani minden szakos hallgatóval, biztosítani a legfontosabb információkat, hogy rajtam keresztül vagy akár személyesen ti magatok tehessetek javaslatokat aktuális érintő egyetemi ügyekben. Célom továbbá, hogy ne csak saját munkám, de a HÖK működésének teljessége is a jelenleginél nagyobb nyilvánosságot kapjon, a hallgatókat előre értesítsék a döntéshozatali fórumokról, utólag pedig mindenki számára könnyen hozzáférhetővé váljanak a hiteles jegyzőkönyvek, beszámolók és gazdálkodási adatok.

A szakon véleményem szerint jelenleg is példaértékűen családias a hallgatók és oktatók közötti kapcsolat, mégis, szeretném továbbvinni az elindult folyamatokat, megteremteni annak feltételeit, hogy a hallgatók véleményt mondhassanak oktatóik munkájáról, az egyes kurzusokról vagy a képzés egészéről, az esetlegesen felmerülő problémákat, hiányosságokat pedig együtt próbáljuk megvitatni, megoldani. Kiemelt célom a hallgatói közösségek kialakulásának elősegítése, kulturális, tudományos és szórakoztató programok szervezése is.

Úgy gondolom, hogy a jelenlegi finanszírozási állapot komolyan veszélyezteti a tanszéken folyó képzés és a hallgatói élet minőségét. Talán ti is észrevettétek már, hogy a fénymásolókban gyakran nincs papír vagy tinta, a tantermekben gyakran nincs projektor, videóstúdiónkban pedig technikailag elavult eszközökkel kell dolgoznotok. Ez a helyzet kizárólag akkor változhat, ha világosan megfogalmazzuk minimális elvárásainkat az egyetemi vezetés vagy az aktuális kormányzat felé, ezeket az elvárásokat pedig a tárgyalási pozícióban lévő HÖK szilárdan, megalkuvás nélkül képviseli. Ezzel érhetjük el a valódi paradigmaváltást, vagyis azt, hogy az egyetem valóban a benne tanulóké legyen.

Függetlenséget, érdekképviseletet, transzparenciát!

A Thomas Kuhn Mozgalom általam is elfogadott kiáltványát itt olvashatjátok.

A Hallgatói Önkormányzatról itt és itt beszéltem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thomaskuhn.blog.hu/api/trackback/id/tr525591024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása